Olle Johansson, Zoom-montör

Färdig Zoom inspekteras

Idag har FeRex ett studiebesök av T2 College. Det bådar gott inför framtiden att återväxten på verkstadssidan blir tillgodosedd.

Förhoppningsvis får vi se några av dom i en FeRex-keps i en nära framtid. Besökarna delades upp i två grupper. Ena gruppen leddes av Anette Lindgren, platschef och den andra gruppen av Ola Lindgren, produktionschef.

Olas grupp började i FeRex montering av den teränggående fyrhjulingen Zoom Upphill som har en elmotor i varje hjul. Intresset och nyfikenheten var stor av den udda farkosten . Montören Olle Johansson svarade på många av frågorna. ”Zoomen”, som är smeknamnet, började tillverkas av FeRex 2012. Ägare till produkten är ett börsnoterat företag vid namn Zoomability. De flesta av Zoomarna går till USA.  Mindre kvantiteter har även skeppats till många andra länder. Totalt har FeRex idag tillverkat 600 Zoomar sedan starten. FeRex tillverkar det mesta av chassit själva, samt monterar och testkör varje fordon, som faktiskt är registrerat som cykel. Zoomen är en minst sagt udda produkt i FeRex tillverkning.

Anettes grupp startade i början av FeRex tillverkningsflöde. Intresserade besökare ställde även här många nyfikna frågor. Besöket varade i 1.5 timme innan man åkte vidare till fler inplanerade studiebesök.