Ökad produktion i maj

Glädjande för FeRex att fr.om 1 maj kunna öka produktionen. Större delen av arbetsstyrkan på produktionssidan kommer att gå upp till 100%. Tjänstemännen samt en handfull i produktion fortsätter även i maj att vara korttidspermitterade.
Tjänstemannasidan överlappar sin frånvaro, så kontoret kommer att vara bemannat alla vardagar.

FeRex har inte drabbats av ökad sjukfrånvaro under april, vilket också är glädjande. Än så länge inga kända corona-fall i företaget.

Read More
Stängt

FeRex korttidspermitterar

FeRex har valt att korttidspermittera sin personal under april månad. Vår personal har hittills förskonats från sjukdomar skapat av viruset. Men en del av våra kunder och i viss mån leverantörer har drabbats av att materialflödet från andra länder inte fungerar som vanligt. Det har gjort att vår orderingång minskat, så vi tvingas dra ner tempot.
Vi kommer att ställa om kapaciteten så snart det vänder. Några dagar kommer vi att ha helt stängt enligt kalendern här ovan. Förhoppningen är att allt ska vända och vi slipper förlänga korttids-permitteringarna.

Read More
Trimmer

FeRex söker personal

Orderingången har varit god inför Q2 för FeRex i Byske. Därför är man i behov av att stärka personalstyrkan. Främst söker FeRex maskinbyggare och maskinarbetare. Även svetsare kan komma att behövas framöver. Via länken här nertill kan du läsa mer om vilka tjänster FeRex söker.

Read More
Besök metallindustri

T2 College besöker FeRex

Olle Johansson, Zoom-montör

Färdig Zoom inspekteras

Idag har FeRex ett studiebesök av T2 College. Det bådar gott inför framtiden att återväxten på verkstadssidan blir tillgodosedd.

Förhoppningsvis får vi se några av dom i en FeRex-keps i en nära framtid. Besökarna delades upp i två grupper. Ena gruppen leddes av Anette Lindgren, platschef och den andra gruppen av Ola Lindgren, produktionschef.

Olas grupp började i FeRex montering av den teränggående fyrhjulingen Zoom Upphill som har en elmotor i varje hjul. Intresset och nyfikenheten var stor av den udda farkosten . Montören Olle Johansson svarade på många av frågorna. ”Zoomen”, som är smeknamnet, började tillverkas av FeRex 2012. Ägare till produkten är ett börsnoterat företag vid namn Zoomability. De flesta av Zoomarna går till USA.  Mindre kvantiteter har även skeppats till många andra länder. Totalt har FeRex idag tillverkat 600 Zoomar sedan starten. FeRex tillverkar det mesta av chassit själva, samt monterar och testkör varje fordon, som faktiskt är registrerat som cykel. Zoomen är en minst sagt udda produkt i FeRex tillverkning.

Anettes grupp startade i början av FeRex tillverkningsflöde. Intresserade besökare ställde även här många nyfikna frågor. Besöket varade i 1.5 timme innan man åkte vidare till fler inplanerade studiebesök.

Read More
Metallindustri Skellefteå

FeRex får ny platschef

Anette Lindgren blir tillsatt som ny platschef på FeRex fr.om nästa vecka. Hon kommer från de egna leden och har tidigare jobbat som inköpsansvarig. FeRex ägare och VD, Hans Sundqvist, tycker det här blir en bra lösning. Han tillbringar mesta av sin tid i sitt hem i England och har ju sedan någon vecka tillbaka även blivit ägare till Dalazink i Smedjebacken. Extra trevligt att det är en kvinna som blir platschef på FeRex.

Read More

FeRex nya fräsverk börjar göra rätt för sig

Äntligen!

Lång väntan på fräshuvudet samt utbildningar till operatörerna har fördröjt premiären. Men nu kör vi för fullt sedan en tid tillbaka. En trimmerbalk till Renholmen vållar inga problem i den stora Soralucen. Ett nyare fräsverk har länge varit på FeRex önskelistan. Den gamla trotjänaren, Mecofen, hade gjort sitt sedan lång tid tillbaka.

Har ni lämpliga produkter att köra i Soralucen är det bara att ta kontakt med oss.

Välkomna att besöka oss.

Read More

Vår nya Soraluce SL10000 presenteras!

Nytt i maskinparken: SORALUCE Model SL10000 CNC! Inför semestern visade vi en bild på ett igensatt hål i golvet och nu kan vi stolt visa vad det blev av detta!  En ny bäddfräs är på plats!  Vi väntas vara igång med tillverkning i den nya fräsen under september.

Kika gärna på en kort intro!

Ser fram emot att få presentera live för er vid ett besök!

Välkomna!!

 

Read More

Trevlig sommar!

Första halvåret 2019 har kantats av intressanta projekt och vi går en positiv utveckling till mötes! Vi gläds åt en nu kund, Megadoor vilket vi ser fram emot!

Under augusti väntar nyheter i vår maskinpark!!!

Nya utmaningar stundar när vi kommer tillbaka utvilade efter skön semester!

Vi håller semester stängt under v29-30.

Trevlig sommar önskar vi våra kunder och leverantörer!

Read More

Ferex söker nya medarbetare!

Vi behöver förstärka i vår verkstad med:

Svetsare, Maskinbyggare och CNC-operatörer

A R B E T S U P P G I F T E R :

  • Varierade uppgifter inom respektive yrkesområde.
  • Vi arbetar med produktion från råmaterial till montage av färdig produkt och testning. Det kommer med andra ord att finnas goda möjligheter att se det färdiga resultatet av ditt arbete.

KVALIFIKATIONER:

  • Du har teknisk utbildning på lägst gymnasienivå.
  • Du är engagerad, självgående och beredd att jobba skift.
  • Du gillar utmaningar och att jobba i en växande verksamhet.

Som Maskinbyggare har du några års erfarenhet från arbete i verkstadsmiljö med svetsning och montering. Du har goda kunskaper i ritningsläsning och kan jobba självständigt.

OM JOBBET:

  • Vi har en stor och väl utvecklad verkstad och kontorslokaler med god arbetsmiljö.
  • Du kan förvänta dig omväxlande och inspirerande arbetsuppgifter och goda möjligheter till egen kompetensutveckling.
  • Pendelavstånd för dig som bor i Skellefteå eller Piteå med möjligheter till samåkning.
  • Välkommen till ett trevligt gäng och en arbetsplats med högt i tak – både fysiskt och psykiskt!

OM FEREX:

FeRex AB är ett vältrimmat verkstadsföretag med komplexa systemleveranser som

specialitet. Vi har en av Sveriges bredaste maskinparker och jobbar med manuell svetsning,

robotsvetsning, laserskärning, bockning och maskinbearbetning. Vi tillverkar, monterar

och levererar bl.a. maskiner till sågverksutrustningar, komponenter till bygghissar samt

master och torn till telekomsektorn m.m. Långsiktig utveckling av verksamheten prioriteras

vilket innebär fortsatta maskininvesteringar och effektivisering av produktionsflöden.

 

Ferex AB är beläget i Byske och har f n 70 anställda med en årsomsättning på 100 Miljoner.

Mer på www.ferex.se

 

Mer info: Ola Lindberg, tel 070-669 38 70. Sök snarast – anställning sker löpande.

Ansökan (CV+ personligt brev) skickas till: ola@ferex.se

Read More