Ökad produktion i maj

Glädjande för FeRex att fr.om 1 maj kunna öka produktionen. Större delen av arbetsstyrkan på produktionssidan kommer att gå upp till 100%. Tjänstemännen samt en handfull i produktion fortsätter även i maj att vara korttidspermitterade.
Tjänstemannasidan överlappar sin frånvaro, så kontoret kommer att vara bemannat alla vardagar.

FeRex har inte drabbats av ökad sjukfrånvaro under april, vilket också är glädjande. Än så länge inga kända corona-fall i företaget.

Read More
Stängt

FeRex korttidspermitterar

FeRex har valt att korttidspermittera sin personal under april månad. Vår personal har hittills förskonats från sjukdomar skapat av viruset. Men en del av våra kunder och i viss mån leverantörer har drabbats av att materialflödet från andra länder inte fungerar som vanligt. Det har gjort att vår orderingång minskat, så vi tvingas dra ner tempot.
Vi kommer att ställa om kapaciteten så snart det vänder. Några dagar kommer vi att ha helt stängt enligt kalendern här ovan. Förhoppningen är att allt ska vända och vi slipper förlänga korttids-permitteringarna.

Read More
Trimmer

FeRex söker personal

Orderingången har varit god inför Q2 för FeRex i Byske. Därför är man i behov av att stärka personalstyrkan. Främst söker FeRex maskinbyggare och maskinarbetare. Även svetsare kan komma att behövas framöver. Via länken här nertill kan du läsa mer om vilka tjänster FeRex söker.

Read More
Besök metallindustri

T2 College besöker FeRex

Olle Johansson, Zoom-montör

Färdig Zoom inspekteras

Idag har FeRex ett studiebesök av T2 College. Det bådar gott inför framtiden att återväxten på verkstadssidan blir tillgodosedd.

Förhoppningsvis får vi se några av dom i en FeRex-keps i en nära framtid. Besökarna delades upp i två grupper. Ena gruppen leddes av Anette Lindgren, platschef och den andra gruppen av Ola Lindgren, produktionschef.

Olas grupp började i FeRex montering av den teränggående fyrhjulingen Zoom Upphill som har en elmotor i varje hjul. Intresset och nyfikenheten var stor av den udda farkosten . Montören Olle Johansson svarade på många av frågorna. ”Zoomen”, som är smeknamnet, började tillverkas av FeRex 2012. Ägare till produkten är ett börsnoterat företag vid namn Zoomability. De flesta av Zoomarna går till USA.  Mindre kvantiteter har även skeppats till många andra länder. Totalt har FeRex idag tillverkat 600 Zoomar sedan starten. FeRex tillverkar det mesta av chassit själva, samt monterar och testkör varje fordon, som faktiskt är registrerat som cykel. Zoomen är en minst sagt udda produkt i FeRex tillverkning.

Anettes grupp startade i början av FeRex tillverkningsflöde. Intresserade besökare ställde även här många nyfikna frågor. Besöket varade i 1.5 timme innan man åkte vidare till fler inplanerade studiebesök.

Read More